Klór-dioxid? Ne idd meg!

Emberre veszélyes-e a klór-dioxid?

TwinOxide tabletta vízfertőtlenítésre

klór-dioxid
Vízfertőtlenítésre: klór dioxid tabletta
Mint ahogy szinte minden csodaszert, ezt is megrendelheted akár az interneten, postán egy hét alatt megérkezik címedre tabletta formájában. Az írják, hirdetik: csodaszer. Minden betegségre jó. Arra is, amire nem. De légy óvatos beteg, mert gyógyulás helyett nemcsak heveny rosszullétet, sugárban hányást, cifra hasmenést okozhat, hanem ennél sokkalta komolyabb mérgezési tüneteket szintúgy. A termék összetételét független laboratóriumi vizsgálat alá vetve kiderül, hogy a klór-dioxid bázisú fertőtlenítő szer fogyasztásába akár bele is halhatsz, ha kicsit túladagolod. Tárgyak lemosására, sebek külső fertőtlenítésére kiváló, de az emberi szervezetbe jutva hatása káros. De ha mégis ittál belőle, ne pánikolj, kérj orvosi segítséget.

A magyar nyelvű részletes termékismertetőben a gyártó (vagy forgalmazó?) közli, hogy termék összetételét képző nátrium-klorit és citromsav vízben feloldva együttesen klór-dioxidot (ClO2) alkot, ami voltaképp a szer hatóanyaga a Twinoxide tablettában.. Ezek után tudományosan egyáltalán meg nem alapozott hosszú felsorolás következik a klór-dioxid oldat szervezetre gyakorolt jótékony, mi több:

Klór-dioxid? ClO2 – Ne idd meg!

A klór-dioxid erős oxidálószer. Ne idd meg a TwinOxide tablettákat! Használd a 0,3 %-os ClO2 oldatot  vízkezelésre, folyami ivóvíz fertőtlenítésre, fertőző legionella és pseudomonas bakterium ellen, fonalféreg elpusztítására. - Nem ittam meszet! Klórdioxidot sem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése