Honlapszolgálat: Télikertépítés

Télikertgyártás, télikertek építése

 

Építés alatt álló télikert
Télikertek építése, beszerelése

Az ajánlott szakmai blog anyahonlapja szerint a mai értelemben vett télikertek eredetileg a XV. században jelentek meg Európában, éspedig akkor, amikor a jómódú arisztokraták déligyümölcsöket próbáltak lakásaikban meghonosítani. Ugyanis megkedvelték a gyarmatokról érkező citruszféléket, és miután ezek megjelentek a felső társadalmi rétegekhez tartozók vacsoraasztalán, a kreatívabb mágnások (vagy inkább leleményes kertészük?) fejében felmerült, hogy a citrom- és narancsmagvak elültetésével facsemetéket neveljenek otthonukban – leginkább a hozzájuk érkező, hasonló társadalmi státusú személyek elkápráztatására és irigységének a felkeltésére. A vendégek pedig megkívánták ezt az akkor még hóbortnak tűnő kedvtelést és maguk is növényritkaságok nevelésébe fogtak házaikban.

Az első angol télikertek


Aztán már csak egyetlen lépés volt a nagy ötlet: ne kelljen a narancs- és mandarinfákat a hatalmas dézsáikkal a szalonban kerülgetni, létesüljön számukra külön helyiség az épületben, ahol napfényből is több érheti a melegkedvelő növényeket. Így születtek az első télikertek a ködös Albionban.

Idővel aztán már a többi gyarmatbirodalomma rendelkező országban is terjedni kezdett a divat, mi több, számos európai nagyvárosban középületekben is télikerteket létesítettek, hogy a városlakók a zordabb éghajlat alatt is gyönyörködhessenek a trópusi és szubtrópusi növényekben.

Napjainkban a télikert használata


nemcsak a gazdagabb rétegek kiváltsága, hanem megfizethetővé vált az átlagfizetésből élő lakosok számára is. A teraszbeépítés népszerű, de a verandák is kitűnő lehetőséget biztosítanak egy télikert elkészítéséhez. Megbizonyosodhattunk arról, bárhol van mód, és lehetőség télikertépítésre és beszerelésre. Szolgáltató ajánlott blogja:
Honlapajánló szolgálat. Blogajánló Télikert építés, télikertgyártás és szerelés Budapest. Angol télikertek készítése. Tömeges SMS küldés

Az UngParty főoldal mutatói. A site keresőmarketing értéke s webhely URL és Domain Rating függvényében érvényesül