2015. augusztus 1., szombat

VPS bérlés és kiadó lakás

Megkívántam Bognár László barátomtól azt a blogját, amelyekben szolgáltatásokat, termékeket, cégeket ajánl. Pontosabban nem közvetlenül a kínálatot, hanem a mögötte álló honlapot. Lévén hogy ő nagyban csinálja azt, amit én kicsiben: keresőmarketinggel foglalkozik, azaz igyekszik a rá bízott weboldalak kulcsszavas Google-pozícióját javítani. Ezt, mármint a helyezésjavulást komplex módszerekkel lehet elérni, ezek egyike úgynevezett public relations cikkek írása. Az ilyen szövegek reklámereje persze csak nagy hírportálokon érvényesül, kis magánblogokban közzétett efféle anyagok közvetlenül nem igazán hoznak több kuncsaftot. Nem is ez a fő céljuk, hanem az, hogy a szövegben szereplő (vagy alatta elhelyezett) hivatkozás (link) erősítse azt a weboldalt, amelyre mutat. Ha ez gondosan optimalizált, erős blogokban történik, akkor minden ilyen megjelenés lök egy picit a céloldalon és szerepet játszik abban, hogy annak Google-helyezése javuljon. Előrelátó keresőoptimalizáló szakember kifejezetten ebből a célból hoz létre ilyen blogokat és nem is igen használja másra, mint PR-cikkek elhelyezésére.

kiadó lakás - vps bérlés
Szolgáltató blog - VPS, Kiadó lakás
Nos, én eddig főként más célból indult bloghelyeimet használtam erre, némelyiket át is alakítottam az új szerepkör kedvéért, de nemrégiben létrehoztam egyet kifejezetten a nevezett céllal. És mivel László barátom meghívott a saját blogjába azzal, hogy én is használhatom, ezért minden bizonnyal én is meg fogom őt hívni a sajátomba. Csak kicsit még bütykölni kell.

Kiadó lakás - Szerver bérlés


Meg is mutatom akkor előbb a Blogpécs.Hu alatt közzétett saját kis PR-anyagomat, amely mostani optimalizációs projektembe illeszkedik - ez utóbbi témája a virtuális szerver bérlés, azaz a VPS szolgáltatás, így érhető, hogy szerveres cikket írtam vendégbloggerként:

  • VPS szerver bérlés 
Aztán pedig lássuk saját szolgáltató blogomat, ahol most egyebek mellett egy kiadó ungvári lakást hirdető honlapot támogatok linkjeimmel. De persze szerverek nélkül itt se lehettem meg.
 És akkor szerepeljen itt még egy veterán blog. Eredetileg a blogter.hu rendszerében működött, talán első igazi közösségi webhelyem volt 2004-5 táján, aztán nem túl kellemes körülmények között megváltam a szolgáltatótól, de még ajánló helyként használtam ottani blogomat - majd a Blogtér megszűnt, én még időben átmenekítettem anyagaimat; bár igaz, sajnos nem jelentek meg hibátlanul, viszont én lusta voltam az összes - ezres nagyságrendű - régi poszton végigmenni és a html kódokat javítani. Most ez az egyik blogom, amelyet átszabtam szolgáltató, PR-cikkeket megjelentető bloggá.
Így festenek benne a fentiekkel azonos témájú posztok:
 Szolgáltató blog optimalizálása Virtuális Szerver Bérlés és Kiadó Lakás Ungvár témában - Google helyezés javítása linképítéssel a Cég, termék, szolgáltatás blogban -PR-cikk elhelyezés tömeges sms-ben