2015. február 27., péntek

Fejezetek az Üvegházból - virtuális télikert

Mesék a virtuális télikertben
Alig hiszem: annak már 16 éve, hogy megjelent Éva második mesekötete, a Fejezetek az Üvegházból. Afféle meseregény ez, több fejezeten keresztül hömpölyög a családtörténet. A szereplők növényneveket viselnek, és nagyfokú hasonlóságuk a családunk tagjaival nem számít a véletlen művének. Érdekes éppen most újraolvasni ezeket a sztorikat, amikor a gyerekeink távol vannak tőlünk, a két nagyszülő és a nagybácsi pedig már nincs az élők sorában. Éva szépen megörökítette az ő alakjukat is. Nem nehéz rájuk ismerni.

Most a szövegek felidézése attól vált aktuálissá, hogy Évát hosszú rábeszélés után rávettem: üljön be mesélni virtuális télikertembe. A virtuális irodalmi télikert egy speciális okból készült új blog, eléggé konkrét célt szolgál a felszín alatt. A látható dolgok azonban ezt szépen elfedik: irodalom, könnyed szövegek, improvizációk, történetek jelennek meg ott. Két külsős szerző is jelentkezik olykor szövegekkel. Az eddig megjelent üvegházi fejezetek:

A másodlagos és harmadlagos cél, amit a blog szolgál: a télikertek témájában végzett honlapoptimalizáló munkám. De ha már lúd, legyen kövér: besegít a blog a "Honlaszöveg írás" témakörében is. Mert hát voltaképp úgyis ez történik félszáz blogomban nagy erőkkel. - Irodalmi honlap-szövegírás és optimalizálás a virtuális télikertben. Berniczky Éva meseregénye: Fejezetek az üvegházból, 1999. ~~ Szoba növények a téli kert építési blogban >> szolgáltató oldal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése